Objavljene tužne vesti, izgubili smo oš jdnog velikana: Mnogima je pomogao, a prem.inuo sam, tuga velika
Breaking News

Objavljene tužne vesti, izgubili smo oš jdnog velikana: Mnogima je pomogao, a prem.inuo sam, tuga velika

Preminuo je dr Novak Vukoje, u svojoj 73. godini Sigurno ste čuli za cjenjenog doktora. On je bio  poznat kao „doktor za hrkanje“ . Doktor Novak je  bio čak i član Europske akademije nauka, a objavio je veliki broj radova u domaćim ali i stranim naučnim magazinima. Proučavao je pr0blem hrkanja, kao i noćnog gušenja.

Tim tematikama se bavio preko 20 godina. Objavio je knjige  „Hrkanje i noćno gušenje“, a  kao  i „Rez za miran san.“ Našao je hirurško rješenje za taj pr0blem. Za tu metodu je čak dobio i dobio zlatnu medalju na međunarodnom salonu inovacija u Moskvi 2008 godine.

Dobitnik je brojnih priznanja, ostvario brojne uspjehe koji su svakako napravili pomak u oblasti otorinolaringologije.  Iza sebe je imao bogatu karijeru.  Sve je potresla i iznenadila vijest o njegovoj sm.rti.  Mnogi su izjavili saučešće. Ljudi žale za takvim umovima.

Nažal0st, mnogi sada  ne završavaju medicinu zbog ljubavi prema istoj, već samo zbog zvanja. Sve je manje dobrih doktora koji imaju znanje, ali i želju da pomognu pacijentu s obzirom da je pomoć pacijentu bitna stavka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *