Hrvatska i svijet zaprepašteni onim što je pronađeno na Korčuli: Svi koji se kupaju u Hrvatskoj treba da znaju (Foto)
Breaking News

Hrvatska i svijet zaprepašteni onim što je pronađeno na Korčuli: Svi koji se kupaju u Hrvatskoj treba da znaju (Foto)

Hrvatska i svijet užasnuti onim što je pronađeno na Korčuli. Svako ko se tamo kupa treba ovo da zna: S obzirom na k0r0na virus, broj turista je veoma mali. Se više ljudi se odlučuje da radije posjeti ljepoto svoje zemlje. Naravno ima i onih koji pored ove situacije odu negdje na ljetovanje.

Stručnjaci su upozoravali da je potrebno da ukoliko putujemo, vodimo također računa o sebi. Npr. da birate plaže koje nisu pretrpane gostima i gdje ćete moći poštovati fizičku distancu. Ta mjera je veoma bitna kako bi se spriječilo širenje k0r0na virusa. Stoga, opet ponavljamo, poštujte mjere kako biste zaštitili sebe i druge.

Možete ljetovati, odmarati uz poštovanje istih. U Hrvatskoj je bilo dosta turista.Naravno manje u odnosu na prethodni period, ali s obzirom na situaciju bilo je onih koji su tamo odlazili da ljetuju. Sada je primjetno nešto drugo što je uznemirilo mnoge. Naime, to su nečistoće koje su se pojavile na plaži hotela Park i Banje na Korčuli.

Navodno je voda zagađena fek.alijama, te bakterijom ešerihijom koli.  Zbog stanaj se ne preporučuje kupanje na tim plažama, a navodno je l0še stanje i zagađenost bilo prisutno još 28. jula, ali je  kupanje opet bilo dozvoljeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *