Korisno

Napravite same farbu za kosu: Trebate jedan sastojak, ne šteti, a rezultat je fantastičan

Napravite sami prirodnu farbu za kosu, treba vam samo jedan sastojak: Zašto sami ne biste napravili prirodnu farbu za kosu, sastojak koji je potreban sigurno imate u kući. Odlično je što ćete dobiti lijepu boju, bez ikakvog 0štećenja kao kada koristite klasične farbe.

Ovaj savjet će dobro doći onima koji imaju crnu ili smeđu kosu. Vrlo je jednostavno, samo skuhajte kafu kao što je inače kuhate. Potrebno vam je 200 ili 250 ml. Ostavite da se ohladi i dodajte dvije kašike balzama.

Dobro promiješati, nanijeti na kosu i prekrijte folijom. Ostavite tako sat vremena i isperite bez šampona.  Ukoliko želite tamniju, boju, onda ponoviti postupak.

Često farbanje kose je može 0štetiti.  Farbe su obično pune amonijaka, štetnih hemikalija. Kada kupujete farbe, barem pazite da kupite one bez amonijaka, bez velikog udjela štetnih hemikalija.  Kao što vidite, možete i sami da napravite farbu za kosu.

Ako želite da posvijetlite kosu, kamilica vam može pomoći u tome. Napravite čaj od kamilice i kada perete kosu, isperite time isto. Poslije nekoliko “tretmana” ćete primjetiti da vam je kosa svjetlija. Osim toga, kamilica će dobro doći vašoj kosi, pa što ne probati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *