Možemo se dva put zaraziti virusom: Obratite pažnju na simptome, nije isto kao prvi put
Breaking News

Možemo se dva put zaraziti virusom: Obratite pažnju na simptome, nije isto kao prvi put

Možete se dva puta zaraziti k0r0na virusom. Evo koji su simptomi. K0r0na virus je još nepoznanica, treba proći još vremena dok se virus ne istraži kao i posljedice koje on nosi sa sobom. Apelujemo na vas da poštujete mjere kako biste zaštitile i sebe i druge.  Kakvu god teoriju o nastanku virusa imali,  činjenica je da on postoji.

Nipošto ne umanjujte žrtve istog.  Mnogi su nažal0st ozbiljno shvatili situaciju tek kada su se sami razboljeli ili kada je obolio neko od njihovih  bližnjih.  Budite odgovorni i prema sebi i prema drugima.  Uradite ono što je u vašoj moći kako biste smanjili rizik od prenosa zaraze.

Kada je riječ o kor0na virusu,  stručnjaci smatraju da se u tijelu stvara određena doza imuniteta, ali niej poznato koliko on dugo traje i o kojem stepenu imuniteta se radi.   Stoga postoji mogućnost da jedna te ista osoba bude više puta zaražena k0r0na virusom jer se antitijela ne zadržavaju dugo.

Doktor Goran Stevanović iz Beograda je rekao da  u Srbiji postoje slučajevi osoba koje su dva puta bile zaražene k0r0na virusom.  Rađena istraživanja pokazuju da samo 7% testiranih pacijenata imaju antitijela na k0r0na virus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *