Porodica oslobodila zarobljenog kita, ali ovakvu njegovu reakciju nisu mogli ni sanjati (Video)
Breaking News

Porodica oslobodila zarobljenog kita, ali ovakvu njegovu reakciju nisu mogli ni sanjati (Video)

Porodica je oslobodila zarobljenog kita, ali nisu očekivali da će im zahvaliti na ovakav način: Michael Fishback i njegova porodica vole životinje.  On je zapravo i suosnivač organizacije: „The Great Whale Conservancy“  koja se bori za očuvanje kitova.

On i njegova porodica su dobili nagradu koja je podrazumijevala  obilazak Kalifornijskog zaljeva. Tamo bi uživali i slikali kitove. Tada su ugledali jedan tužan prizor.  Našli su kita koji se nije micao. Samo je plutao.  Prišli su mu kako bi provjerili da li je živ.  Željeli su mu pomoći, koliko god mala šansa za to bila.

Michael je skočio u vodu da spasi životinju. Tada je vidio da je kit zapeo u mrežu i da se ne može osloboditi. Kit je bio zar0bljen, ali je ipak bio jak i Michael je morao biti oprezan. Pregledao ga je i vidio da su mu peraje bile zapetljane i da ih je mreža vukla ka dolje.

Pokušao je odrezati mrežu, ali je kit vukao mrežu.  Porodica je tako pratila kita više od sto metara. Kada se kit umorio, porodica je rezala mrežu. Na kraju su i uspjeli. Kit je bio slobodan i skakao u vodi blizu njih, na taj način im se zahvaljivao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *