Za savršeno tijelo za plažu, bez teretane: Svaku noć prije spavanja popijte sljedeći napitak
Breaking News

Za savršeno tijelo za plažu, bez teretane: Svaku noć prije spavanja popijte sljedeći napitak

Želite savršeno tijelo za plažu? Evo šta vam može pomoći: Ovaj prirodni lijek vam može pomoći da smršate. Pored toga će smanjiti nivo šećera u krvi ( zbog prisustva cimeta), te ojačati vaš imunitet.

Ubrzat će metabolizam i pomoći kod gubitka kilograma. Kao što to često napomenemo, bitno je da vodite računa o svojoj ishrani i da budete fizički aktivni. Evo kako da pripremite ovaj prirodni lijek:

Stavite vodu da ključa. Otprilike 250 ml. Potom u tu vodu dodajte cimet.  Neka malo kuha, a onda sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi dodajte med.

Med uvijek dodajte u hladniji napitak jer će u vrućem izgubiti ljekovito svojstvo baš kao i vitamin C ( zato limun nikada ne cijedite u vreo čaj jer je vitamin C termolabilan)

Uzimajte na prazan stomak ujutro prije doručka.  Pored toga što donosi prednosti, ovaj napitak je veoma ukusan. Što se cimeta tiče nikada ne konzumirajte sam cimet  jer može izazvati tako jak kašalj, a čak i gušenje. Uvijek ga pomiješajte s još nečim.

Cimet i med kombinacija će dobro doći i osobama koje boluju od artritisa. Možete konzumirati smjesu  meda i cimeta ili se masirati istom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *