Šest mjesta na koja ni slučajno ne trebate ići: Ljekari poslali upozorenje
Breaking News

Šest mjesta na koja ni slučajno ne trebate ići: Ljekari poslali upozorenje

Kao što smo mnogo puta već rekli, trebamo biti odgovorni i prema sebi i prema drugima. Nositi zaštitne maske, održavati fizičku distancu i  dezinfikovati ruke.   Ovdje ćemo vam navesti neka mjesta koja biste trebali da izbjegavate jer je veći promet i lakši je način zaraze:

Banke – Ono što možete obavite preko mobilnog bankarstva jer čekanje u redovima  može da bude rizičn0.

Restorani – Mislimo da biste trebali da izbjegavate trenutno odlazak  u restorane. Ne znate da li će se u kuhinji svi pdridćavati mjera, a lako može da dođe do kontaminacije.

Kafići, barovi – U ovim objektima je velik promet osoba.  Svi dodiruju stolice, rukohvate, stolice, cjenovnike i ne možete baš sveda dezinfikujete. Da ne govorimo da konobari često nose maske na bradi, rukavice ne nose, a i uz pridržavanje tih mjera non-stop uzimaju pare, vraćaju kusur i uz to vrše usluživanje.

Teretane – Vjerujemo da su sada poduzete mjere, ali opet pomislite na sprave koje koristi toliko ljudi, znoj koji ostaje i način na koji se lako možete kontaminirati.

Bazeni – Bazeni se neće čistiti često, dosta osoba je je u istoj vodi,  ne održava se fizička distanca i sl.  Nisu samo bazeni kritični, imate i plaže koje su prenatrpane.

Vjerski objekti – Znamo da je vjernicima tešk0 što ne mogu da prisustvuju raznim obredima. Isto tako odgovorne osobe će znati da je sada situacija drugačija i da je bolje da se ti obredi održavaju kući i bez prisustva puno osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *