Ključno za jačanje imuniteta: Unosite ih da biste se zaštitili od virusa, srpski ljekar upozorava
Breaking News

Ključno za jačanje imuniteta: Unosite ih da biste se zaštitili od virusa, srpski ljekar upozorava

Za jačanje imuniteta ključna dva vitamina. Unosite ih da biste se zaštitili od korona virusa: Doktor Višeslav Popadić, specijalizant interne medicine na odjeljenju za interventnu kardiologiju KBC Bežanijska kosa je rekao da pacijentima oboljelim od k0r0na virusa daju visoke doze vitamina C.

“Mi i inače dajemo pacijentima visoke doze vitamina C, dajemo dozu od 2 x jedan grama vitamina C dnevno. Obično je resorbovana doza koja je potrebna organizmu od 90 do 120 miligrama dnevno. ”

Oboljelim od k0rona virus se daju veće doze. Kako biste ojačali imunitet  i smanjili rizik od k0r0na virusa, savjetuje se da unosite vitamin C. Pored vitamina C, doktor navodi i vitamin D 3. ” Na raspolaganju je svo voće i povrće koje jača imunitet.”

Stoga, jedite više voća i povrća. Unosite vitamin C. I naravno, poštujte mjere. Nošenje maski i poštivanje fizičke distance. “U početku se mislilo da korona virus zahvata samo respiratorni trakt, ali sada možemo slobodno reći da zahvate i druge  organe, uključujući i kardiovaskularni sistem, funkciju bubrega, funkciju gastrointestinalnog sistema.

K0rona virus  može izazvati  i  infakrt srca. Ne znači da  to mora  da bude oštećenja kao što je klasični akutni infarkt, već može biti oštećenje i malih, sitnih krvnih sudova, odnosno srčanog tkiva.  Nema začepljenja velike arterije, već manjih sudova.  Oštećenje će prvo ići od manjih ka većim krvnim sudovima.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *