Najbolja hrana za ljetne dane: Topi kilograme i hladi tijelo, fenomenalno
Breaking News

Najbolja hrana za ljetne dane: Topi kilograme i hladi tijelo, fenomenalno

Ovo je najbolja hrana za ljetne dane. Hladi tijelo, a topi kilograme: Stigli su nam ljetni dani, a složit ćete se da su tada i drugačije reakcije našeg organizma.  Potrebno je da pazite na ishranu, unosite dovoljno tečnosti kako ne bi došlo do dehidracije organizma.

Savjetujemo vas da ne jedete pržene toliko proizvode,  začinjenu i masnu hranu, pića sa kofeinom, gazirana i zaslađena pića. Jedite više voća i povrća. Iskoristite sezonu. Sada su dostupne lubenice, dinje o ostalo voće.

Što se povrća tiče imate paradajz, krastavce, zelenu  i ostalo povrće koje trebate da jedete, a nije dostupno tokom godine.  Jedite mahunarke, sjemenke, ribu…

S ovakvom ishranom ćete biti siti, a opet nećete opteretiti organizam. Uz to ćete se bolje osjećati i lakše ćete izgubiti kilograme.  Vjerovatno i nemate apetita kada su visoke temperature, tako je i većini.  Zato će vam dobro doći ova laganija hrana koju možete da jedete.

Organizam ćete obogatiti mineralima i vitaminima, neće doći do dehidracije, a uz to ćete  i lakše gubit kilograme. Vodite računa o svom zdravlju, a ishrana je u tome ključna.  Možete piti i čajeve, ne kažemo ledene jer čaj je napitak koji vas grije zimi, a rahlađuje ljeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *