Imat ćete prelijep, bronzani ten: Samo uzmite tri sastojka iz kuhinje i svi će vam zavidjeti
Breaking News

Imat ćete prelijep, bronzani ten: Samo uzmite tri sastojka iz kuhinje i svi će vam zavidjeti

Ovo ulje je odlično za kožu, a pomoći će vam da dobijete taj bronzani ten: U staklenu teglu ili bocu je potrebno da stavite mrkve koje ste prethodni izrendali,  nekoliko isjeckanih zelenih oraha, lavandinih cvjetova, a možete dodati i žalfiju.

Neka flaša bude  napunjena 60 ili 70% tim sadržajem. Mješavina treba da stoji 20, 25 dana na suncu.  Na kraju procijediti kroz nekoliko slojeva gaze. Koristite ovo ulje za njegu kože. Možda ne znate da se ulja ne bi trebala nanositi prije sunčanja, već poslije.

Tako je zdravije i nećete “izgorjeti”.  Lavanda i žalfija su odlične za kožu. Djeluju protivupalno, pomažu kod akni. Žalfija se posebno koristi tako za ispiranje i primjetno je njeno efikasno dejstvo u kratkom vremenskom periodu.

S obzirom na ljetne dane i pojavu komaraca, lavanda će vam pomoći i u tom pogledu.  Miris lavande drži komarce, ali i ostale insekte dalje. Tako da je bolje da koristite ovaj preparat koji je prirodan, nego neki pun štetnih materija.

Mrkva je bogata karotenima i vitaminom A. Hrani kožu, usporava njeno starenje. Naravno, prije nanošenja trebate znati da li ste alergični na neki od sastojaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *