Najveća greška sa sredstvom za dezinfekciju koju mnogi rade: Vrlo je opasno
Breaking News

Najveća greška sa sredstvom za dezinfekciju koju mnogi rade: Vrlo je opasno

Nekada baš ne razmišljamo o nekim potezima i koliko nam mogu donijeti štete. Sada svi većinom sa sobom nosimo sredstva za dezinfekciju. Ipak, trebamo znati gdje ih trebamo ostavljati. Ne možemo ih ostavljati na svijetlom i toplom mjestu.

Sredstva za dezinfekciju u plastičnim ambalažama mogu lako izazvati požar, ako se npr. ostave u autu kada je vruće vrijeme.  Sredstva za čišćenje na bazi alkohola se zagriju brzo i to dovodi do oslobađanja zapaljivih para.

Stoga morate da budete na oprezu i pazite gdje odlažete te ambalaže. Imajte na umu da kada je npr.napolju temperatura 25 stepeni Celzijusa, temperatura u autu može da dostigne temperaturu od 55 stepeni.

Prijavljeni su brojni slučajevi o tome da su dezinfekciona sredstva ostavljena u autu izazvala požare. Vidite kako neka naizgled bezazalena stvar može da napravi pravi pr0blem i da vas dovede u 0pasnost. Stoga budite na oprezu.

Pazite gdje šta odlažete, pogotovo kada je riječ o hemikalijama. Nisu bespotrebno napisana brojna upustva i mjere o tome kako trebate da rukujete s tim, te razne napomene. Dosta osoba ne razmišlja o ovoj situaciji koju smo ovdje naveli, tako da na ovaj način apelujemo i na to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *