Izluđuju vas komarci? Samo razrežite 0vu voćku na pola i ostavite u ćošak, više ih nećete vidjeti
Breaking News

Izluđuju vas komarci? Samo razrežite 0vu voćku na pola i ostavite u ćošak, više ih nećete vidjeti

Izluđuju vas komarci? Razrežite ovo voće na pola i stavite u ćošak. Nećete ih više vidjeti. Odlična ideja da se riješite komaraca jeste da uzmete limun i isječete na pola. Na te polovice stavite karanfilčiće.

Osim što će dati prijatan miris, otjerat ćete komarce i to bez da koristite razne hemijska sredstva protiv komaraca koja mogu imati negativna dejstva po vaše zdravlje.

Matičnjak je odličan za ublažavanje svraba i b0li nakon ujeda komaraca. Uzmite  svjež list i nanesite na mjesto ub0da. Osjećat ćete se bolje. Čaj od matičnjaka je inače dobar za smirenje. Opustit ćete se, lakše ćete i zaspati.

Bolje nego da pijete pilule za spavanje koje stvaraju nus pojave. Da držite dalje komarce, muhe, ali i ostale insekte će pomoći lavanda. Možete staviti cvijet lavande u prostorije ili iskoristiti eterično ulje.

Eterično ulje možete da pomiješate sa vodom i pošpricate po prostorijama. Otjerat će insekte, ali i miševe. Dat će prijatan miris vašem domu,  a neće imati štetne posljedice po vaše zdravlje. Dali smo vam neke ideje koje vam mogu koristiti. Probajte i uvjerite se u njihovu efikasnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *