Stiže nam drugi talas epidemije? Evo u kojoj državi je već krenuo, svi na oprezu
Breaking News

Stiže nam drugi talas epidemije? Evo u kojoj državi je već krenuo, svi na oprezu

Kada je riječ o situaciji sa korona virusom, stručnjaci upozoravaju da postoji mogućnost dolaska drugog vala virusa. Poznato je da se epidemije virusa mogu javiti u više valova. Tome pogoduje popuštanje mjera.

Npr. masovna okupljanja, putovanja i ponovno javljanje većeg broja oboljelih. Ono što možemo uraditi jeste da se ponašamo odgovorno. Niko ne govori da paničite, ali odgovornost mora da postoji.

Stručnjaci iz Svjetske zdravstvene organizacije upozoravaju da je moguć drugi val ovog virusa. Stoga se ne smijemo opuštati i ne poštovati mjere koje su donešene, posebno fizičke distance.

Rečeno je da se sa ukidanjem mjera radi postepeno i oprezno kako bi se pravovremeno moglo reagovati. Situacija se smiruje, mjere popuštaju, ali to ne znači da je pan.demija gotova. Još uvijek trebamo biti oprezni i ponašati se odgovorno.

Fizička distanca i nošenje maski je nešto čega se trebate nastaviti pridržavati. I da, kakve god teorije o nastanku virusa imali, u kakve god od njih vjerovali, činjenica je da virus postoji. Stoga nemojte da dozvolite sebi da pričate kako virus ne postoji.

Veoma je bezobzirno, pogotovo što je virus 0dnio i žrtve. Možda su to bile starije osobe, osobe sa hroničnim b0lestima, ali nečiji život se ne smije umanjivati. Ne biste to radili da je riječ o vama bliskoj osobi, zar ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *