Bukvalno će izaći sam: Da biste uklonili krpelja trebate samo jednu namirnicu iz vaše kuće
Breaking News

Bukvalno će izaći sam: Da biste uklonili krpelja trebate samo jednu namirnicu iz vaše kuće

Momentalno će izaći sam. Evo šta vam je potrebno da  uklonite krpelja: Ukoliko  vam se u kožu zario krpelj, najbolje bi bilo da odete ljekaru i da ga odstrani.  Pr0blem je što nekada sami izvadimo krpelja, ali ostane neki dio, kao što su npr. nožice i može doći do infekcije.

Zato treba  biti pažljiv  i uvjeriti se da ste zaista izvadili čitavog krpelja. Čak i ukoliko ga sami izvadite,  bilo bi poželjno da krpelja odnesete u laboratoriju na ispitivanje. Krpelji mogu biti prenosioci raznih b0lesti, stoga ne bi bilo loše da budete sigurni o čemu je riječ.

Ovdje ćemo vam dati i savjet kako da ga sami uklonite, a isto tako kako da pripremite sredstvo protiv krpelja i ostalih insekata. Mjesto gdje se nalazi krpelj posuti sa soli i odozgo staviti mokru vatu. Za 20-30 minuta bi trebao izaći na površinu.

Opet kažemo bilo bi dobro da odete doktoru i da krpelja stavite u neku kutijicu te odvedete na ispitivanje. Prije dolaska u prirodu možete da nanesete ovo prirodno sredstvo koje će vas zaštititi od krpelja, komaraca:

U 200 ml ključale vode stavite 25 g karanfilčića, kuhajte 15 minuta. Sklonite i ostavite da se ohladi, a onda dodajte dvije supene kašike alkohola. Namažite time svoju kožu, ali i kućnog ljubimca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *