Nakon Cecinih prozivki, oglasio se Čeda: Pljušte uvrede na internetu, ukopao pjevačicu kao niko
Breaking News

Nakon Cecinih prozivki, oglasio se Čeda: Pljušte uvrede na internetu, ukopao pjevačicu kao niko

Veliku pažnju je privukla emisija  Hit Tvit u kojoj su gostovali Čedomir Jovanović, Željko Mitrović, Svetlana Ceca Ražnatović i doktorica Darija Kisić Tepavčević.  Čedomir je 0ptužio Cecu da je surađivala sa vođama zemunskog klana i da je umiješana u brojne kriminalne radnje.

Pjevačica je prozivala Čedu i u jednom trenutku čak napustila emisiju. Čak je rekla kako se svojih prijatelja ne odriče, jer joj nisu napravili ništa l0še. Iako se govorilo o zemunskom klanu, tj. osobama koje su krive za sm.rt premijera Đinđića.

Čedomir ju je pitao, ako nije imala ništa s tim, zašto su je uhapsili. Zašto Lepu Lukić npr. nisu odveli na ispitivanje, zašto su baš nju uhapsili, ako je nevina kao sto tvrdi.

“Što policija nije otišla kod Lepe Lukić kad je ubijen Zoran Đinđić?-pitao ju je. Za one koji ne znaju, pjevačica je ključni svjedok policijske akcije “Sablja” koja se ticala zemnskog klana protiv premiejra Đinđića.

Premijer je ubijen u martu 2003. godine, a  ona je uhapšena.  Nakon saslušanja je ispričala da je kriminalna gruša mjesecima spremala za likvidaciju premijera.  Poznato je da se Ceca družila ozl0glašenim članovima zemunskog klana.

O tome svjedoče brojni video-snimci sa druženja. Između ostalog, bila je u bliskom odnosu s vođama zemunskog klana: Dušanom Spasojevićem “Šiptarom” i Miletom Lukovićem, bivšim komandantom Jedinice za specijalne operacije Miloradom Ulemekom- Legijom.

Da je Ceca na vrijeme rekla policiji o tome šta se sprema, možda bi atentan na premijera bio spriječen.  Za one koji nisu upućeni policija je u pjevačicinoj kući 2003. godine pronašla arsenal oružja koji čine pištolji marke CZ99, „luger”, VDZ, „vzor 50″, revolveri „smit i veson”, „troper”.

Također pronašli su i više različitih vrsta metaka, prigušivač  dvogledi, objektivi, nož, kape s prorezima, službene lisice i lisice za vezivanje palčeva, spisi s bilješkama, diktafon. Pjevačica je tvrdila da nije znala za to, iako su pronađena i dva oružana lista koja su bila na njeno ime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *