Evropska unija odlučila: Kada se i zvanično otvaraju granice
Breaking News

Evropska unija odlučila: Kada se i zvanično otvaraju granice

Evropska unija odlučila. Evo kada nam zvanično otvaraju granice: Odluka glasi da će granice ostati zatvorene do daljnjeg, iako se navodi da bi ova odluka na snazi bila barem do 15. juna.

Zahtjev glasi da se ograničenje produži na sva putovanja koja nisu od velike važnosti, te za građane koji ne žive u EU. Kao što se može pretpostaviti, granice bi prvo bile otvorene za članice EU, a kasnije i za države koje ne ulaze u njen sastav.

Mjere će se ukidati, ali postepeno. Prvo za zemlje članice Eu, a onda i za ostale. Zbog sprječavanja širenja virusa, pri ulasku u stranu državu i pri povratku u svoju, morate proći testiranje.

Ono o čemu se govori jeste i to da će oni koji prelaze granice morati raditi testove, ali ti testovi  neće smjeti biti stariji od tri dana, negdje čak i jedan dan. Ostaje nam da vidimo kako će se do rješavati i koliko će se ti testovi morati plaćati.

Mnogi su prokomentarisali da je nepošteno, bezobzirno da se ta testiranja naplaćuju, pogotovo što je svima već poznato da su  većinu materijala za testiranje države dobile besplatno. Barem što se tiče balkanskih država tiče, s obzirom na donacije koje su stizale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *