Nove drakonske kazne: Ako prekrišite neku od sljedećih mjera, ogulit će vas do gole kože
Breaking News

Nove drakonske kazne: Ako prekrišite neku od sljedećih mjera, ogulit će vas do gole kože

Zbog pandemije uzrokovane k0r0na virusom,  brojne države su uvele restriktivne mjere.  Te mjere su donešene uslijed smanjenja rizika od širenja virusa.  Mnogo puta smo i sami apelovali na čitaoce da budu odgovorni i poštuju ono što su stručnjaci savjetovali.

Ne treba vam biti tešk0 da nosite masku, držati rastojanje od drugih zar ne? Okupljanja i druženja u većem broju ostavite za ljepši period.  Sada mjere popuštaju, ali to ne znači da trebamo da budemo previše opušteni jer znamo da virus nije nestao.

Koliko god teorija o nastanku virusa imali i koliko god vjerovali ili ne vjerovali u iste, činjenica je da virus postoji. Pošto se dešava da pojedinci ne poštuju mjere, uvedene su novčane kazne. Tako je u BiH, ali i u drugim državama.

U Srbiji su se plaćale minimalne kazne, ali sada su to promijenili. Svako fizičko lice  koje ne poštuje odluke nadležnih organa će morati platiti 50-150 000 dinara. Pravna lica će čak plaćati kaznu od 500 000 dinara. Kazne se odnose i na to ukoliko se ista ne budu pridržavala pravila o dezinfekciji prostora.

Lica koje ne daju tačne podatke koji bi pomogli o otkrivanju izvora zaraze ili druge podatke koji utiču na razvoj situacije, biće kažnjeni sa 30.000 do 150.000 dinara. U zavisnosti od toga kakva je situacija, prijete i teže kazne. Kao što je zatv0rska kazna( ugr0žavanje sigurnosti).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *