Majka osmero djece kuha kamenje i nada se da će zaspati dok čekaju, jer hrane nema (Foto)
Breaking News

Majka osmero djece kuha kamenje i nada se da će zaspati dok čekaju, jer hrane nema (Foto)

Kada čujemo kako neki ljudi žive, ne možemo da ne osjetimo tugu i da se  ne zastidim0 kada pomislimo na to da život na koji se mi tako često žalimo, mnogi sanjaju. Peninah Bahati Kitsao je majka osmoro djece i živi u Keniji. Njena priča je obišla svijet.

U jednom televizijskom prilogu se vidjelo kako Peninah kuha kamenja za svoju djecu. Djeca su gladna i nervozna,  a ona im govori kako priprema hranu. Uz to se nada da će djeca zaspati.  Žive u tr0šnoj kući bez struje i vode. Njena djeca ne idu u školu.

Inače je zarađivala tako što je prala odjeću, ali sada su donešene mjere koje ograničavaju kretanje uslijed pan.demije k0r0na virusa. Njena komšinica je apelovala na medije i Peninahina priča se čula. Nije mogla vjerovati kada su Kenijci počeli da šalju donacije. To je doživjela kao čudo.

Nažal0st njena priča nije jedina. Mnogo je ovakvih priča.  Mnogo je onih koji ne znaju kada će imati šta jesti, mnogo je djece koja idu gladna na spavanje i nemaju djetinjstvo. Trudimo se da pomažemo drugima. Sigurno u vašoj okolini ima neko kome treba pomoć. Zašto ne pomoći?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *