Ako ugledate 0vo kad otvorite lubenicu, bacite je odmah: Ni slučajno je ne jedite
Breaking News

Ako ugledate 0vo kad otvorite lubenicu, bacite je odmah: Ni slučajno je ne jedite

Ako vidite ovo kada otvorite lubenicu, bacite je. Nemojte je jesti, evo i zašto: Kada je riječ o lubenicama, uvijek nekako kupujemo na rizik jer ne znamo da li će biti ukusna. Možda vam se i desilo da ste poput ostalih kucali da provjerite kakva je.

Iako ni sami niste znali šta radite i šta to zapravo znači. Ipak, nije uvijek pr0blem to što je lubenica neukusna. Pr0blem može biti da je vještački stvorena, genetski modificirana(GMO), te kao takva l0ša za zdravlje.

Da li vam se nekada desilo da ste otvorili lubenicu, a onda primjetili neke pukotine? Možda niste ni znali šta to predstavlja. To je zapravo znak da je lubenica vještački uzgojena i da kao takva nije dobra za zdravlje.

Lubenice sa procjepima u sredini ne konzumirajte. Trebali biste biti upoznati sa štetnošću GMO namirnica i time da mogu izazvati ozbiljna stanja. Sada ćemo se malo vratiti na odabir lubenice. Kako da odaberete slatku lubenicu?

Ako kucnete i imate osjećaj da kucate u drvo, onda nije zrela. Ukoliko daje neki zvuk kao da je šuplja, onda je slatka. Pritisnite je prstom, ako se udubi, onda je slatka. Ukoliko je tvrda, znači da treba jos vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *