Ako spadate u sljedeće grupe građana, onda za vas nema putovanja do daljnjeg
Breaking News

Ako spadate u sljedeće grupe građana, onda za vas nema putovanja do daljnjeg

Iako popuštaju mjere, trebamo nastaviti biti odgovorni i paziti se. Pogotovo oni koji spadaju u rizičnije grupe. Govori se o turizmu, otvaranju granica i putovanjima, ali svakako u obzir trebate uzeti i druge faktore.

Ukoliko nije od iznimne važnosti, trebali biste izbjegavati putovanja, dok situacija ne postane sigurnija. Putovanja ostavite za neko ljepše vrijeme kada rizik od drugog vala zaraze bude manji.

Trebate biti svjesni toga da i uz dozvolu putovanja, morat ćete se pridržavati mjera koje su donesene zarad zaštite od širenja vi.rusa. Evropski centar za prevenciju i kontrolu b0lesti je saopštio da treba ograničiti kretanje  rizičnih grupa i da trebaju biti pažljivi i nakon ukidanja mjera.

Direktor Andreas Amon je rekao: “Postoje rizične grupe koje viru više pogađa i kod kojih postoji veća šansa za nastajanje težih p0sljedicama i vjerovatnoća da će um.rijeti. Kada govorimo o ukidanju restriktivnih mjera, ali i turizmu, mi apleujemo da ljudi koji su pod većim rizikom ne bi trebali da putuju, ako je virus još uvijek tu.”

Rizične grupe su starije osobe ( starije od 65 ili 70 godina), osobe sa hroničnim b0lestima( visok krvni pritisak, dijabetes, srčane b0lesti), oboljeli od ra.ka. Treba imati na umu da i mladi, djeca koja su b0lesna također predstavljaju rizičnu grupu. Uzeti u obzir i druge b0lesti koje nismo naveli, slab imunitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *