Saša i Dejan Matić objavili prelijepe vijesti: Slavlje u porodici, čestitke stižu sa svih strana
Breaking News

Saša i Dejan Matić objavili prelijepe vijesti: Slavlje u porodici, čestitke stižu sa svih strana

Saša i Dejan Matić su jedni od najpopularnijih pjevača na muzičkoj sceni.  Prije dva dana su proslavili 42 .rođendan. Pristizale su čestitke sa svih strana. Što se njihove priče tiče, blizanci su u b0lnici oslijepili, a sumnja se da je greška medicinskog osoblja bila u pitanju.

Ipak, njihov hendikep ih nije spriječio da uspiju i vode normalan život. Često se i našale na svoj račun.  Također ističu da im nedostatak vida nije ništa oduzeo.  Primjer su kako ne trebamo dozvoliti da nas prepreke spriječe u ostvarenju snova.

Možemo pronaći brojne primjere osoba koje su uprkos inv.aliditetu ostvarile ciljeve. Postale su uspješnije od nas zdravih jer su imale hrabrost i upornost. Nisu dozvolili da ih inv.aliditet spriječi da rade ono što vole.

Kada pomislite da je vama tešk0 i namjeravate odustati, sjetite se da postoje slučajevi gdje  su se drugi nosili sa mnogo težim izazovima, pa su uspjeli. Vi ste već bili u prednosti, dok su drugi morali itekako više da se potrude.

Kada pomislite kako je vama tešk0, sjetite se da postoje oni koji se nose sa dosta težim situacijama. Ne odustaju, već nastavljaju koračati dalje. Hrabro, udzignute glave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *