Zmije sada izlaze i naj0pasnije su: Šta ako dođe do ugriza? Savjet koji vam može spasiti živ0t
Breaking News

Zmije sada izlaze i naj0pasnije su: Šta ako dođe do ugriza? Savjet koji vam može spasiti živ0t

Zmije sada izlaze i naj0pasnije su. Šta ako dođe do ugriza? Stižu nam topliji dani, a znamo da se sa njima pojavljuju i razne životinje.  Zmije su te koje se također pojavljuju i stoga trebamo biti oprezni.

Prvo ćemo vas savjetovati da ne idete na mjesta gdje su trave visoke, kamenjare jer se tamo obično nalaze. Ukoliko vidite zmiju, nemojte je udarati ili dodirivati. Tako će pomisliti da želite da je napadnete, pa će vas ujesti kao bi se odbranila.

U slučaju da vas zmija ujede, podvežite ranu, ali na takav način da ne zaustavljate krvotok potpuno.  Tako ćete spriječiti širenje otr0va. Naravno, odmah se zaputiti doktoru.  Nemate šta da čekate.

Možda ste gledali u nekim emisijama da zarežu ranu i sišu krv, pa ispljunu.  Trebate znati da zarezivanjem rane samo p0goršavate stanje. Ono što može da vam pomogne da otjerate zmije iz dvorišta jeste vjerovali ili ne soda bikarbona.

Samo pospite po dvorištu i zmije će otići. Ukoliko vam dolaze ježevi, nemojte da ih tjerate. Ježevi su odlični u borbi protiv zmija.  Tako da, ako su ježevi tu, zmija neće biti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *