Evo kada Hrvatska otvara granice za turiste: Samo oni koji ispunjavaju sljedeći uslov mogu na more
Breaking News

Evo kada Hrvatska otvara granice za turiste: Samo oni koji ispunjavaju sljedeći uslov mogu na more

Hrvatska je kao i ostale zemlje poduzela mjere kako bi spriječila širenje k0r0na virusa. Jedna od njih jeste zatvaranje granica. Na sjednici će se razmatrati ublažavanje mjera, naravno ako za to bude uslova.

Za početak se predlaže otvaranje međunarodnog saobraćaja. Što se tiče otvaranja granica za turiste, ukoliko epidemiološka situacija bude kako treba, onda bi se granice za određene destinacije mogle otvoriti.

Iako, ne bi bilo prihvatljivo da bude više posjetilaca. Veliki pr0blem bi nastao kada bi turisti u velikim kolonama čekali na granicama. Tako bi se samo situacija vratila na staro, moguće je da bi se zaraza opet počela širiti.

Kako se saznaje, reducirao bi se broj osoba koje bi mogle ići na određene turističke destinacije. Tako bi se prevenirao taj scenario. Prednost bi se dalo kampovima i mjestima na kojima bi se izbjeglo miješanje gostiju, gužve.

Veliki broj osoba ne bi bio na istom mjestu, mjere koje su preporučene bi e nastavile primjenjivati. Kada je riječ o otvaranju kafića  i restorana u Hrvatskoj, postoji mogućnost da se otvore one koje imaju terase, dovoljno prostora u kojima bi se napravila distanca između stolova, također, ne bi se puštao veliki broj osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *