Otkriven plan za nastavak školske godine: Evo kad bi se mogla nastaviti, da nije previše rano?
Breaking News

Otkriven plan za nastavak školske godine: Evo kad bi se mogla nastaviti, da nije previše rano?

Svjedoci smo da su se zbog trenutne situacije zatvorile obrazovne institucije.  Razlog je zaštita stanovništva, te sprječavanja širenja zaraze među učenicima, studentima.  Online nastava je zamijenila klasičnu, a za mlađe imamo i emitovanje televizijskog programa sa odgovarajućim sadržajem.

Što se tiče situacije u Srbiji, oglasio se ministar prosvjete vlade Srbije. On smatra da bi se učenici vratili u klupe početkom juna mjeseca.  Naglasio je i da će se online nastava održavati i tokom proljetnih praznika, kao što je Vaskrs.

Dodao je da je pristalica da se ide na sigurno, te da nije epidemiolog i da se ne želi miješati u struku koja mu nije poznata.  Zbog cjelokupne situacije u državi ne misli da je dobro da se sada vrate u školske klupe. ”

Ako kažemo da će situacija sa virusom biti teška u aprilu, onda ostaje maj da se situacija stabilizuje. Ostaje nam da do kraja juna završimo čitavu školsku godinu, kao i malu maturu.”

Znamo da nam je ova situacija sa pojavom virusa dosta toga poremetila, ali je sada bitno da budemo dogovorni i strpimo se. Prevazići ćemo i ovo. Ostalo se da nadoknaditi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *