Mnoge zanima isto pitanje:" Da li ćemo se 0vog ljeta kupati na moru?" Stručnjak dao odgovor
Breaking News

Mnoge zanima isto pitanje:” Da li ćemo se 0vog ljeta kupati na moru?” Stručnjak dao odgovor

Mnoge zanima da li ćemo se ovo ljeto moći kupati na moru. Epidemiolog dao mišljenje: Epidemiolog Alan Medić je dao svoje mišljenje novinarima u zadarskoj županiji o tome da li ćemo moći ovo ljeto da idemo na more.

Iako ni sam ne zna koliko će mjere trajati i naravno rano je davati predviđanja o tome kada će se šta obustaviti, on smatra da bi do ljeta situacija trebala biti pod kontrolom. Iako ne može sa sigurnošću reći.

Podsjetimo se, mjere koje su izdate nisu izdate tek tako, već imaju za cilj da nas zaštite.  To radimo zbog našeg, ali i dobra drugih osoba.  Nemojte biti neodgovorni, bahati, već se pridržavajte onoga što su izdali stručnjaci.

Sve ovo će proći, samo trebamo  da budemo strpljivi, ali i odgovorni.  Kao što smo već rekli, mjere koje su izdate nisu izdate tek tako. I niste samo vi oni koji prolazite kroz ovu situaciju. Od nas zavisi koliko će ovo trajati.

Ukoliko budemo neodgovorni i ponašali se bahat0, izolacija će trajati duže. Ovo ćemo prevazići, ali trebamo biti odgovorni, solidarni i razumni.  Svjedoci smo da su se pojedinci ponašali bahat0, nisu poštovali pravila i doveli su i sebe i druge u 0pasnost.

Vjerujemo da se ne biste tako ponašali da se neko vaš zarazi ili da se nešto slično desi i vama. Koliko god željeli ići na ljetovanje, putovati, trebamo biti odgovorni i razumni. Bitno je da se čitava situacija riješi, a imat ćemo vremena da putujemo  i ljetujemo.  Nije samo vama ova situacija poremetila planove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *