Cvijeće koje uspijeva svima: Cvjeta od proljeća do jeseni i ne smeta mu ništa, voljet ćete ga (Foto)
Breaking News

Cvijeće koje uspijeva svima: Cvjeta od proljeća do jeseni i ne smeta mu ništa, voljet ćete ga (Foto)

Lijepo je prostor ukrasiti cvijećem, zar ne? Nekako cvijeće daje pozitivnu energiju, krasi prostorije, dvorišta… Lijepo je i vidjeti cvijeće na balkonu.  Naravno o cvijeću treba brinuti jer nije baš lijepo vidjeti da je uvelo.

Koliko biljke unosile pozitivnu energiju, toliko uvele biljke privlače negativnu. Ovdje ćemo vam dati ideje za cvjetove koje ćete moći uzgojiti. Odličan su izbor za balkone:

Kadifa – Kadifa cvjeta cijelog ljeta.  Lako se uzgajaju, uspijevaju na raznim tipovima zemlje. Njihovi cvjetovi su žute i bijele boje.Pored toga imaju lijep miris.

Pelargonia – Također lijepa biljka, a uz to nije zahtjevna. Isto tako veoma otporna.  Boje u kojima se javlja su: Roze, ljubičasta, bijela, ljubičasta, crvena žuta.

Petunija – Dolazi u  raznim oblicima.  Cvjeta od juna do septembra. Potreban joj je humusni supstrat i pazite da nije izložena puno vjetru jer su cvjetovi nježni.  Polusjenovito stanište joj odgovara. Redovno zalivajte i koristite đubrivo sa manje azota, te više fosfora koji će potaći cvjetanje.

Dan-noć – Nekako najpopularnija, postoje cvjetovi koji su jednobojni ili postoje sorte u kombinaciji sa dvije ili čak  više boja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *