Peškiri su vam grubi i suhi? Pravite jednu veliku grešku, 0vo je trik koji trebate znati
Breaking News

Peškiri su vam grubi i suhi? Pravite jednu veliku grešku, 0vo je trik koji trebate znati

Peškiri su vam suhi i grubi jer ih perete p0grešno. Ovo je trik koji trebate znati: Da li ste primjetili da su vam nakon pranja peškiri suhi i grubi?  Dešava se da nakon više pranja postanu takvi.  Stručnjak za enterijere Rachel Kohen je podijelila nekoliko korisnih savjeta:

Pazite na temperaturu  – Trebate znati koja je povoljna temperatura. Ne stavljati na najvišu. Obično se peru na 40 stepeni ili 60 stepeni Celzijusa. Također,  peškire  koji su u jačim bojama se preporučuje prvo prati u hladnoj vodi( da ispuste boju),a onda klasično.

Deterdžent ne sipajte otprilike – Za svaku tkaninu imate optimalne količine koje se koriste. Tako da u trebate znati koju količinu stavljate, a ne da to radite “od oka”.

Ne sušite ih predugo – Ukoliko imate mašinu za sušenje, peškire stavite na što kraći ciklus. Inače, ako imate već tu priliku, sušite ih svježem vazduhu.

Izbjegavajte omekšivače – Oni zapravo mogu da oštete tkaninu i učine da vam peškiri nakon svakog pranja budu tvrđi. Također, trebate znati da inače  i kada želite prati druge odjevne predmete, ne trebate previše koristiti omekšivače jer oni  sadrže štetne hemikalije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *