Biljku koju zovu "ub.ica sala": Samo jedna kašika dnevno topi preko 10 kg mjesečno
Breaking News

Biljku koju zovu “ub.ica sala”: Samo jedna kašika dnevno topi preko 10 kg mjesečno

Ovaj začin ima mnogo korisnu primjenu: Riječ je o kimu. Kim je dobar kod liječenja anemije zbog bogatstva željezom,  a pomaže i kod pr0blema sa probavom. Također se preporučuje i osobama koje imaju dijabetes, naravno ne pretjerivati sa količinama.

Isto tako ubrzava metabolizam i potiče gubitak kilograma. Naravno, to ne znači da ne morate promijeniti prehrambene navike. Trebate se hraniti zdravo, biti fizički aktivni kako biste smršali. Kim će vam pomoći, ali ne znači da se ne morate potruditi i promijeniti l0še navike.

Možete da pripremite čaj od kima na sljedeći način: U prokuhanu vodu stavite malo kima, jednu malu kašikicu ili čak pola.  Ostavite u vodi 8-10 minuta, a onda procijedite. Ne zaslađujte.

Obično nakon dvije sedmice do mjesec dana, pravi se pauza. Inače, umjesto šećera kao zaslađivača više koristite med, ali obratite pažnju da je kvalitetan.

Napomena:” Paziti na količine. S obzirom da snižava nivo šećera u krvi, dijabetičari ne smiju piti puno jer može sniziti šečer više nego što je potrebno.  Također, osobe koje imaju poremećaje krvarenja, ne bi trebali konzumirati kim jer kim usporava proces zgrušavanja krvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *