Srbin se vratio iz Njemačke na selo: Napustio platu od 3 hiljade eura da bude č0ban - svojom pričom mnoge š0kirao.. (Foto)
Breaking News

Srbin se vratio iz Njemačke na selo: Napustio platu od 3 hiljade eura da bude č0ban – svojom pričom mnoge š0kirao.. (Foto)

Mi imamo prilike da vidimo kako sve više i više mladih ljudi odlazi sa BaIkana u Njemačku kako bi radili i zaradili veće količine novca. Mladima je neprihvatljivo da završe fakultet a poslije toga nemaju ni prilike da se zaposle, pa zbog toga odlaze na neka mjesta gdje će odmah dobiti posao, sa jako lijepom platom, i dobit će svu moguću zaštitiu kako zdravstvenu tako i socijalnu ukoliko to bude potrebno.

Kako se oglasio ovaj mladić koji je poslije 2 godine rada u autoindustriji i platom od tri hiljade eura, odlučio da se vrati u svoju rodnu zemlju. Kako on kaže tamo je imao novca ali je imao smao to, sada se vratio i bavi se poljoprivredom, gaji ovce.

On je rekao da je shvatio okako Njemačka nije za njega i da nikada tamo ne bi mogao živjeti. Za pare koje je uštedio je kupio stado ovaca i tako krenuo u novi vlastiti biznis, kako ga on naziva, od kojeg se itekako može lijepo živjeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *