U Meksiku žele instalirati drugačije ležeće policajce: Pogledajte šta se desi kad se auto približi (Video)
Breaking News

U Meksiku žele instalirati drugačije ležeće policajce: Pogledajte šta se desi kad se auto približi (Video)

U Meksiku žele instalirati ove ležeće policajce. Pogledajte šta se dogodi kada se auto približi: Interesantno je kako u svijetu razvijaju razne metode kako bi saobraćaj učinili sigurnijim, dok u našem okruženju nije tako. Imamo ležeće policajce, te l0še puteve.

Iako često vidimo radove na putevima, pa se nadamo da će napokon pr0blemi sa rupama na cesti biti riješeni, samo mjesec ili dva nakon što ti putevi ponovo bivaju  otvoreni, te iste rupe se ponovo jave.  Tako da je vidljiva razlika između balkansikh zemalja i drugih po ovom pitanju.

Viđali smo da u stranim zemljama za kratko vrijeme izgrade puteve, te osmisle nove dodatke koji će saobraćaj učiniti sigurnijim.  Ovdje je riječ o inovaciji iz Meksika. To su zapravo ležeći policajci, ali malo drugačiji.

Ovi ležeći policajci naime mogu da prepoznaju kojom brzinom se auto kreće. Shodno tome, ako se auto kreće normalnom brzinom, ležeći policajac je ravan. Što znači da slobodno možete da pređete preko njega. U slučaju da idete nedozvoljenom brzinom,  natjerat će vas da usporite. U ovom videu možete vidjeti kako to funkcioniše:

I, kako vam se ovo čini?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *