Večeras kad krenete da spavate, lezite na lijevu stranu: Pogledajte šta to čini vašem zdravlju
Breaking News

Večeras kad krenete da spavate, lezite na lijevu stranu: Pogledajte šta to čini vašem zdravlju

Večeras kada odete na spavanje, lezite na lijevu stranu. Evo šta to čini vašem organizmu: Svi smo mi navikli da spavamo u određenoj poziciji, na određenoj strani. Neko ne može zaspati na lijevoj strani, neko ne može na desnoj i obrnuto. Također, dosta osoba voli spavati na leđima, stomaku.

Tešk0 bude promijeniti te navike.  Ipak, smatra se da je nekako najpovoljnije da spavate na lijevoj strani. Razlog tome je to što dobro djeluje na digestivni trakt.  Također,  to  pomaže da lakše odlažemo t0ksine.  Postoje mišljenja da spavanje na lijevoj strani povoljno utiče na cirkulaciju.  Ovaj položaj poboljšava i funkciju slezene.

To rezultira time da bolje vrši limfnu drenažu.  Tako da se preporučuje da počnete spavati na lijevoj strani. Možda će vam trebati neko vrijeme da se naviknete. Svako od nas je navikao da spava u određenom položaju i onda često ne možemo zaspati ukoliko taj položaj promijenimo.

Onima koji već spavaju na lijevoj strani neće biti tešk0 da to nastave, dok je malo teže za one koji spavaju na desnoj ili u drugim položajima. Možete probati, vidjeti kako će to da ide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *