Čitav život pogrešno radite: Evo kako ćete pravilno očistiti uši
Breaking News

Čitav život pogrešno radite: Evo kako ćete pravilno očistiti uši

Čitav život ovo radite p0grešno. Evo kako pravilno očistiti uši, ovo će vas baš iznenaditi: Potreban je veliki oprez kada čistimo uši i područje oko ušiju. Da ne bi došlo do infekcija ili čak probijanja ušnog kanala.

Vanjsko uho možete očistiti tako što ćete uzeti krpicu i malo je navlažiti. Potom lagano pređite preko ušne školjke. Kada je riječ o čišćenju  unutrašnjeg uha, tada posebno moramo biti pažljivi. Lako  možete da povrijedite unutrašnjost.

Svi smo nekako navikli da koristimo štapiće za uši, zar ne? Ipak ni oni nisu baš preporučljivi. Razlog tome je što cerumen samo još dublje pomoću tih štapića može da uđe u uho. Također, ukoliko grubo čistite, može doći do 0štećenja bubne opne.

Tako da prilikom čišćenja unutrašnjosti, trebate biti pažljivi. Još više nego kada je u pitanju čišćenje vanjskog uha. Preporučuje se da uzmete krpicu ili peškir  i na taj način očistite uho.

Kao što smo već rekli, iako smo svi navikli na štapiće za uši, oni baš i nisu preporučljivi. Ako već ne možete da se odreknete štapića, onda budite pažljivi prilikom čišćenja sa njima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *