Erdogan ima dvije kćerke i dva sina i ekstremno su bogati: Jedan sin se krije od javnosti, razlog će vas iznenaditi (Foto)
Breaking News

Erdogan ima dvije kćerke i dva sina i ekstremno su bogati: Jedan sin se krije od javnosti, razlog će vas iznenaditi (Foto)

Erdogan sa svojom ženom ima dvije kćerke i dva sina. Ekstremno su bogati. Jedan se krije od javnosti. Erdogan je u brakus  svojom suprugom Eminom više od četrdeset godina. Zajedno imaju dvije kćerke Ezru i Sumejju, te dva sina Ahmeta Buraka i Bilala.

Svi su visoko obrazovani. Ahmet Burak je najstariji sin predsjednik Turske. Školovao se na univerzitetu Bilgi u Istanbulu, a bio i je i suvlasnik kompanije MB Denizcilik. Za razliku od ostale Erdoganove djece, on je izopšten iz javnosti.

On je 1998. godine kolima udario pjevača klasične muzike Sevima Tanureka, koji je nažal0st preminuo. Ahmet nije imao vozačku dozvolu i pobjegao je sa mjesta nesreće. Nikada nije kažnjen. Tada je Erogan bio gradonačelnik Istanbula.

Bilal je drugo dijete. Nakon školovanja u Turskoj, preselio se u Ameriku gdje je završio političke nauke i ekonomiju. 2004. godine je stekao i master diplomu na Harvardu.

Ezra je studirala sociologiju na univerzitetu u Indiani. Kasnije i magistrirala. Vrlo je aktivna u volonterskom radu, te podržava obrazovanje studenata sa invaliditetom. Njen suprug je ministar finansija u vladi.

Sumejja je najmlađa kćerka. Studirala je političke nauke u Indiani, magistrirala u Londonu. Radila je kao konsultant turske političke partije AKP. Za nju se vezuje nekoliko manjih skandala kao što su pokušaji kontrole medija i naređivanje da se članci o njenoj prošlosti uklone sa društvenih mreža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *