Zaradio penziju u Austriji, pa došao u rodni kraj i posadio 0vo: Niko ne može da vjeruje, pogledajte njegovu baštu (Foto)
Breaking News

Zaradio penziju u Austriji, pa došao u rodni kraj i posadio 0vo: Niko ne može da vjeruje, pogledajte njegovu baštu (Foto)

Zaradio penziju u Austriji, pa došao u rodni kraj i posadio ovo: Dide Sekulić je rodom iz Rogatice, u blizini Bajine Bašte.  Penziju je zaradio u Austriji, a onda je odlučio da se vrati u svoj rodni kraj. Kupio je 60 hektara.

Zasadio je tako smrče, jele, kestenje, orahe, divlje trešnje i bundeve. Mnogo zemlje je propadalo, bilo pusto u tom kraju, a on joj je ovako vratio život. Pored toga uzgaja i svinje. On iz godine u godinu proširuje zasade i šume. Ima na hiljade rasada.

Mnogi ga sumnjičavo gledaju zbog toga što radi, ali on se ne obazire na to. Okrenut je radu i raduje se ubiranju plodova rada kada dođe jesen. “Radim ono što volim. Uživam u tome. Ovo je jedno  veliko bogatstvo i savjetovao bih svima da posade nešto da ostane iza njih.”

Veoma je pohvalno što to radi. Žal0sno je što mnoga imanja propadaju. Jednostavno ljudi napuste rodni kraj i odu za boljim životom. Često se u taj kraj ni ne vrate. Pohvalno je što se neki ipak vrate i žele nekako da pomognu, da svom rodnom kraju vrate život na neki način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *