0vakvo nešto još niste vidjeli: 25 godina proveo u pećini, kad su vidjeli šta radi zanijemiIi su (Video)
Breaking News

0vakvo nešto još niste vidjeli: 25 godina proveo u pećini, kad su vidjeli šta radi zanijemiIi su (Video)

Ovakvo nešto još nismo vidjeli. 25 godina se krio u pećini. Kada su vidjeli šta radi, ostali su bez teksta: Umjetnik Ra Polet je svaki dan sam odlazio u pećine od pješčanog kamena u Nju Meksiku. Godinama je od mračnih pećina pravio divna mjesta.

Ra je sve radio rukom, bez ičije pomoći. Bez pomoći mašina,  da opet naglasimo. Inspirisala ga je priroda i uvijek je težio da je u potpunosti istraži. pravio je različite sobe, učinio tako da do njih dopire prirodna svjetlost.

Ono što je napravio je zaista čudesno. Rezbario je niz pećina,  a samo jedna je ostala otvorena za posjete. U ovom videu možete da vidite te čudesne prizore:

I, šta kažete? Zamislite da je neko bio u stanju ovakvo nešto da napravi i to bez pomoći mašina.  Zaista je fascinantno kakav talenat pojedine osobe posjeduju. Čudesan je rad, a isto tako je čudesna ta posvećenost.

Zamislite koliko je truda i posvećenosti uloženo sve te godine. Kada vidimo takve prizore i kada takva saznanja dopru do nas, onda zaista ostanemo u čudu, ali i budemo fascinirani time što spoznamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *