Imate li ovakvu kvrgu na ruci? Odmah se obratite ljekaru, uopšte nije bezazleno
Breaking News

Imate li ovakvu kvrgu na ruci? Odmah se obratite ljekaru, uopšte nije bezazleno

Da li imate ovakvu kvrgu na ruci?  Obično takve pojave povežemo sa  povredama ili ubodima insekta. Ne znači da je uvijek tako.  Ljekari takve kvrge nazivaju higromom,  a to je dobroćudna ganglionska cista. Veličine obično nekoliko milimetara, pa do nekoliko centimetara.  Postoje i slučajevi kada dostigne veće dimenzije.

U većini slučajeva je beningna, ali vam opet može stvarati pr0blem. Nekada može ići tako daleko ovo stanje da može doći do toga da imate ozbiljniji poremećaj funkcionisanja šake. Osim vidljivog izbočenja mogu se javiti i b0lovi, te trnci u šakama.

Svakako da je bolje da provjerite kod ljekara situaciju i tako ne dozvolite da dalje pređe u nešto ozbiljnije.  Što se uzroka tiče, smatra se da uzroci za to mogu biti često izvođenje određenih pokreta,  kao i  poremećaj cirkulacije.

Nastaje tako jedna “vrećica” u kojoj se skuplja tečnost. Nekada se desi da ta vrećica pukne i  ganglion nestane. Dok nekada ne nestane tako lako.  Ukoliko primjetite nešto ovakvo, savjetuje se da odete ljekaru. Ne kažemo da je nešto ozbiljno, ali dobro je da znate radi sebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *