Stavite komad crnog luka na zub: Pogledajte šta će vam se dogoditi za 15 minuta, oduševit ćete se
Breaking News

Stavite komad crnog luka na zub: Pogledajte šta će vam se dogoditi za 15 minuta, oduševit ćete se

Stavite komad crnog luka na zub. Evo šta će vam se dogoditi:Crni luk je veoma zdrav. Ima antioksidansno dejstvo, a također i antibakterijsk0, atigljivičn0, antivirusn0. Možete ga jesti kao dodatak hrani kako biste ojačali imunitet.  Osim toga, luk vam može pomoći i u druge svrhe.

Naime, može pomoći kod zarastanja rane, njezi kože, a  također vam može pomoći  kod zubobolje. Ukoliko osjetite zubobolju, možete da stavite luk na b0lno mjesto i  ti sokovi će pomoći da se b0l ublaži.  Naravno, to ne znači da ne trebate da odete zubaru.

Bitno je da redovno idete kod zubara jer kada zub nije zdrav nije ni čitav organizam. Stoga nemojte da se  opuštate  u vezi toga. Korisno je da znate koji vam to prirodni preparati mogu pomoći. Luk vam može pomoći, a pored luka  možete da koristite i drugi prirodni lijek koji će ublažiti zub0bolju.

Možete da stavite karanfilčić ili da umočite vatu u ulje karanfiličića  zajedno sa maslinovim ili kokosovim uljem, te stavite na b0lno mjesto. Kokosovo ulje je također dobro za zube, kao i za  kožu, kosu. Odlično je u kozmetičke svrhe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *