Stavila majonezu na kosu i ostavila 15 minuta: Kada vidite rezultat i sami ćete probati isto
Breaking News

Stavila majonezu na kosu i ostavila 15 minuta: Kada vidite rezultat i sami ćete probati isto

Stavila je majonezu na kosu, pa ostavila 15 minuta. Bila je oduševljena rezultatom: Vjerujemo da ste čuli za mnoge neobične trikove za njegu koje možete da koristite. Ovdje vam donosimo jedan takav.

Ukoliko imate suhu kosu i želite da je oporavite, dobro će vam doći da na nju nanesete majonezu.masti i proteini koji se nalaze u majonezi će pomoći oporavak vaše kose. Biće mekana, zdravija. Nanesite majonezu na kosu, kao masku.

Ostavite 15 minuta, a onda normalno operite kosu. S vremena na vrijeme radite ovo i bićete veoma zadovoljni dobijenim rezultatima.  Vidite da majonezu možete da koristite i u kozmetičke svrhe. Ono što još možete da koristite za oporavak kose jeste maslinovo ulje.

Maslinovo ulje je također dobro za kožu, tako da ga možete nanositi umjesto mlijeka za tijelo.  Dobro za vašu kosu jeste i da je s vremena na vrijeme operete sa žarom. Kamilica također može da vam pomogne. Kamilica vam može dobro doći da posvijetlite kosu.

Nakon nekoliko tretmana ćete primjetiti da vam kosa dobija svjetliju nijansu. Kokosovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Ima antibakterijsk0, antigljvičn0, antikancer0geno dejstvo.

Odlično je u kozmetičke svrhe. Za kožu, kosu, zube.  Možete ga koristiti kao odličnu masku za kosu. Također, nema kalorija, pa se preporučuje da ga koristite za prženje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *