Kako na vrijeme prepoznati kamenac u bubregu: Savjet koji vam može spasiti zdravlje
Breaking News

Kako na vrijeme prepoznati kamenac u bubregu: Savjet koji vam može spasiti zdravlje

Evo kako da na vrijeme prepoznate kamenac u bubregu: Bubrežni kamenac se može formirati na jednom ili oba bubrega.   Nastaje uslijed skupljanja kalcijuma, fosfora, oksalata. Te tvorevine se koncentrišu, a onda kristalizuju.

Bubrežni kamenci mogu biti različitih veličina: mali kao zrno pijeska ili  kao veći kamenčići. Malo kamenje može proći kroz mokraćni kanale bez simptoma.  Kada je kamenje veće, onda dolazi do jakih b0lova, pr0blema prilikom m0krenja..

Bol se može javiti na jednom b0ku, a onda se širiti i na donji dio stomaka. Javljaju se i krv u m0kraći, povraćanje  i mučnina. Ne biste trebali da ignorišete te simptome.  Otiđite kod ljekara i riješite pr0blem.  Inače može doći do ozbiljnijih posljedica.

Također ćemo naglasiti da trebate zdravo da se hranite. Smanjite unos soli  i masti, te pazite na svoju ishranu. Jer će veći unos soli i masti  dovesti do stvaranja kamenca. Povećani unos soli i masti će također povećati krvni pritisak, dovesti do začepljenja krvnih sudova i do srčanog udara.

Nakon promjene ishrane ćete vidjeti značajan napredak kod ovog stanja.  Terapija neće imati odgovarajući efekat, ako se ne hranite zdravo i ne vodite računa o zdravlju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *