Napravite domaće ulje za savršeno potamnjivanje kože: Imat ćete ten kao da ste se tek vratili s mora
Breaking News

Napravite domaće ulje za savršeno potamnjivanje kože: Imat ćete ten kao da ste se tek vratili s mora

Domaće ulje za brzo potamnjivanje kože. Za pet dana ćete imati ten kao da ste se tek vratili sa mora: Sada je ljeto i djevojke žele da imaju tamniji ten. Zato se sunčaju, ali ono što trebaju da paze jeste da pretjerano izlaganje također nije dobro.

Stoga ne zaboravite da prvo nanesete kremu sa zaštitnim faktorom. Ovdje ćemo vam dati recept za ulje koje će dobro doći vašoj koži. Nahranit će je i učiniti je mekanom.  Pretpostavljamo da kada želite da se sunčate, prije sunčanja nanesete ulje.

To nije dobro. Možda ćete brže potamniti, ali to nije dobro za vašu kožu. Čak možete tako da prije “izgorite”.  Koliko gd vam sada to čudno zvučalo, korisnije je da ulja nanosite poslije sunčanja.

Kreme za sunčanje zbog zaštitnog faktora naravno prije. Evo kako da napravite ulje koje će nahraniti vašu kožu, ali ćete zbog njegovog nanošenja imati i lijep ten. Iako je  bolje da nanesete poslije izlaganja suncu.

Potrebni sastojci: 2 mrkve, 6-7 očišćenih oraha, 3 dl maslinovog ulja. U staklenu bocu izrendajte mrkvu, isjeckajte orahe i sve to prelijte maslinovim uljem.  Zatvorite i ostavite da odstoji  20 do 30 dana.  Povremeno promućkati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *