Paradajz će rasti kao lud: Uz jednostavne upute divit ćete se svojoj bašti
Breaking News

Paradajz će rasti kao lud: Uz jednostavne upute divit ćete se svojoj bašti

Paradajz će biti kao u priči, samo pratite ove jednostavne upute: U našim člancima imate prilike pročitati razne korisne savjete. Ovaj put je riječ o načinu uzgajanja paradajza, vjerujemo da će vam koristiti.

Korisno je da ukoliko imate već uslove, sami nešto uzgojite. Zar nije tako? Ako već imate uslove, zašto ne biste sami uzgojili nešto od voća i povrća? Tako ste sigurni da su prirodno uzgojeni.

Svjedoci smo da je većina namirnica koje kupujemo tretirano hemikalijama ili su genetski modifikovane- GMO. GMO namirnice nisu zdrave, mogu izazvati ozbiljna 0boljenja. Stoga je sigurnije da sami uzgojite ili barem kupujete prirodne proizvode, koje nisu tretirani.

Evo kako da uzgojite paradajz na jednostavan način: Kada pripremate zemlju za sadnju paradajza, potrebno je da napravite dublju rupu u koju ćete staviti sjeme.  Zalijevajte što češće i izbjegavajte glinena područja.  Bitno je da biljci date dosta prostora i da ima dovoljno svjetlosti.

Kao što smo već rekli, biljke nemojte da tretirate hemijskim preparatima. Ukoliko budete koristili hemikalije, tako ćete učiniti biljku nezdravom i t0ksičnom po vaše zdravlje.   Vjerujemo da to nije ono što želite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *