Vojni trikovi koji će vam olakšati život: Kad vidite broj #3 bićete zahvalni, kako to nismo prije znali
Breaking News

Vojni trikovi koji će vam olakšati život: Kad vidite broj #3 bićete zahvalni, kako to nismo prije znali

Vojni trikovi koji će vam olakšati život: Korisno je znati dosta toga u životu jer ne znate kada vam isto može zatrebati.

Ljepljiva traka na stopalima – Vojne čizme mogu biti veoma neud0bne i zato se koristio ovaj trik.  Može spriječiti nastajanje žuljeva. Možda vam posluži.

Vezivanje čvorova – Možda vam smeta to što vam se pertle brzo odvežu, ali to možete da riješite tako što ćete zavezati nekoliko čvorova. Možete to uraditi u centralnom dijelu  i bliže krajevima.

Uložak i prva pomoć – Ukoliko nemate gaze, zavoja, može vam pomoći i ženski uložak za pružanje prve pomoći.  Možete ga staviti preko rane, zalijepiti preko trakom  i tako spriječiti krvarenje. Možete ih staviti u obuću kako bi vam upijali znoj.  Vjerovatno vam ovo zvuči čudn0 ili smiješno, ali u nekim situacijama  baš mogu pomoći.

Da li vas neko prati? – U autu ste i sumnjate da vas neko prati? napravite četiri uzastopna skretanja u istom smijeru.  I dalje vidite sumnjivca? Svakako pozovite policiju.

Loženje vatre – Loženje vatre kada baš nemate potrebnih predmeta za to, pomoći će vam vata i vazelin. Vatu umočite u vazelin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *