Svi se pitaju gdje radnice iz kioska vrše nuždu: Nismo ni slutili da im je ovoliko teško
Breaking News

Svi se pitaju gdje radnice iz kioska vrše nuždu: Nismo ni slutili da im je ovoliko teško

Svi se pitaju gdje radnice iz kioska vrše nuždu: Rad  u kiosku nije nimalo lagan. Plata nije velika, a šefovi često nemaju razumijevanja. Pored toga, radnice provode osam ili čak više sati tu, a nemaju WC-a u kiosku.

Mnogi se pitaju kako se radnice snalaze i šta rade. Ne mogu tek tako napustiti radno mjesto, a  ne mogu ni ostaviti kiosk sa izloženom robom. Da pakuju robu, treba dosta vremena, a  nije baš da je pametno rizik0vati da ih 0pljačkaju.

Ukoliko bi se to desilo, radnica bi bila kriva. Kao što smo već rekli, pakovanje sve robe će oduzeti dosta vremena, zato radnice obično pitaju nekoga od stalnih kupaca ili nekog ko radi u obližnjem kafiću ili nekom objektu,  da im pripaze na kiosk par minuta.

I tako one jadne žure da stignu što prije ponovo na radno mjesto, a često se za vrijeme dok ih nema pojave kupci koji izražavaju nezad0v0ljstvo jer čekaju.

Svakako da je to stresno, a da ne obave nuždu čitavo radno vrijeme je tešk0, a nije ni zdravo.  Ne vidimo ni d je nekome stalo da im pomogne i riješi pr0blem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *