Nakon kafe odmah idete u wc? Oglasili se ljekari, evo zašto se to događa, ni slutili nismo
Breaking News

Nakon kafe odmah idete u wc? Oglasili se ljekari, evo zašto se to događa, ni slutili nismo

Da li vam se dešava da nakon kafe morate u WC? Nema potrebe da brinete, to se većini dešava.  Kafa može imati laksativn0  dejstvo. Ono što možete da uradite jeste da smanjite konzumaciju, ako vam već predstavlja ovakav pr0blem.

Naučnici sa Univerziteta u Teksasu su sproveli istraživanje. Naime, štakorima su tri dana davali kafu kako  bi ispitali laksansn0 djestvo. Štakori su kao i ljudi nakon konzumacije morali da obave veliku nuždu.

Tokom konzumiranja kafe im se povećala pokretljivost mišića crijeva. Zanimljivo je bilo da su efekti bili nezavisni od kofeina. Ista stvar se dešavala kada su štakorima davali kafu sa manje kofeina.

Smatra se da su za laksansno svojstvo kafe zaslužna njena kisela svojstva.  Kako god, ne trebate pretjerivati sa količinama kafe.  Iako možda volite da pijete kafu na prazan stomak, trebate znati da to nije dobro za vaš želudac.

Uzmite barem nešto kako vam stomak ne bi bio prazan prije nego popijete kafu. Također nećete pretjerivati sa kafom, ako negdje izlazite, putujete jer znate kakav efekat može da ima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *