Često osjećate trnce u rukama? Dobro obratite pažnju, to može biti znak za uzbunu
Breaking News

Često osjećate trnce u rukama? Dobro obratite pažnju, to može biti znak za uzbunu

Često osjećate trnce u rukama? To može biti znak za uzbunu: Da li osjećate trnce u rukama?  Svakom od nas se desi da to osjeti. Pogotovo kada nam je ruka bila u jednom položaju dugo, dešava se da se probudimo i osjetimo trnce.

To je normalno, osim ako se javlja baš često i traje dosta duže.  Ne bi trebalo da traje duže od nekoliko minuta. Nekada ti trnci mogu biti uzrokovani drugim stanjima. Npr. kod osoba koje imaju artritis, multiplu sklerozu.

Dešava se da se trnci jave i uslijed migrene, kao i pretjeranog unosa alkohola, kafe, kao i konzumiranje cigareta. Stanje se može javiti i kod osoba koje dosta vremena provode radeći na računaru. Ili može značiti da vam je slaba cirkulacija. Dosta je razloga za to.

Trnci se mogu javiti i kao posljedica izlaganju određenim hemikalijama, te zbog konzumacije nekih lijekova. Pojava se može često javiti kod dijabetičara, trudnica i uslijed nekih hormonalnih poremećaja. Nedostatak vitamina i minerala može dovesti do toga.

Kod moždanog udara se desi da se jave trnci u rukama, a u težim slučajevima i gubitak osjećaja u istoj. Naveli smo koji bi mogli biti razlozi za ovo stanje. Ukoliko trnci duže traju, javljaju s ečešće, zašto ne biste provjerili kod ljekara?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *