Volite jesti konzerviranu tunu: Jeste li se ikada pitali koliko je ona dobra za zdravlje
Breaking News

Volite jesti konzerviranu tunu: Jeste li se ikada pitali koliko je ona dobra za zdravlje

Ono što je poznato za sardine jeste da su veoma bogate sa hranjivim materijama i to ih svrstava na prvo mjesto kada je u pitanju ishrana. U sebi imaju visok sadržaj omega 3, vitamina B12, proteina i selena pa spadaju u veoma moćne čuvare zdravlja.

Ako se one redovno konzumiraju, mogu da doprinesu poboljšanju kompletnog zdravlja. Jedna porcija sardina koja je otprilike 75 grama u sebi posjeduje oko 20 grama proteina, 10 grama masti, vitamin D, B12, fosfor i kalcijum.Osim toga u sebi ima magnezijum, bakar, vitamin E, B6, željezo i kalijum. Zbog visokog obima omega 3, spadaju u red najboljih prirodnih izvora omega 3 masnih kiselina na svijetu.

Radi visoke količine kalcijuma, sardine vam mogu pomoći da vi sačuvate zdravlje kostiju, dok pored toga obezbjeđuje tijelu visoku količinu B12 vitamina koji je veoma bitan. Vi ćete sa redovnom konzumacijom sardina da nadomjestite nedostatak toga vitamina koji je zaslužan za pravilno funkcionisanje čitavog organizma.Osim toga će vam sardine da obezbjede osjećaj sitosti na par sati, te će da doprinose zdravlju kože.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *