Ovo bi trebali znati svi koji noću ne mogu spavati: Morate probati što 0vaj trik može učiniti - 2 minute i spavate
Breaking News

Ovo bi trebali znati svi koji noću ne mogu spavati: Morate probati što 0vaj trik može učiniti – 2 minute i spavate

Ako ležite u krevetu i ne možete zaspati, možda će vam pomoći nekoliko jednostavnih tehnika za brže uspavljivanje i buđenje osvježeni, a  ako vam misli ne prestaju kružiti, osjetljivi ste na svaki šum i osjećate se frustrirano, pokušajte s ovim savjetima kako biste poboljšali kvalitetu svog sna:

Isključite smetnje: Stavite telefon, tablet i računalo na stranu i isključite radio, TV i sve druge uređaje koji bi mogli ometati mir.

Opustite se: Nakon toga udobno lezite i opustite sve mišiće i prvo ne zatvarajte oči nego se fokusirajte se na svaki dio tijela, od glave do stopala, i zamislite da su vaši ud0vi teški i da se spuštaju.

Tehnika disanja 4-7-8: Potrebno je da udahnete kroz nos brojeći do 4 sekunde i zadržite dah brojeći do 7 sekundi, pa polako izdahnite kroz usta brojeći do 8 sekundi i ponovite ovaj ciklus nekoliko puta dok ne osjetite da se vaše disanje usporava i tijelo opušta.

Vizualizacija: Koncentrirajte se na dah i zamišljajte mirno mjesto i možete vizualizirati vodopad, zvuk vode ili miris mokre mahovine kako biste odvratili pažnju od briga i stresa.

Brža metoda za zaspati: Postavite vrh jezika iza prednjih zuba, te držite jezik za zubima i napučite usne ako je potrebno, onda lagano raširite usne i izdahnite kroz usta stvarajući zvižduk. Zatvorite usta i lagano udahnite kroz nos brojeći do 4 sekunde i zadržite dah brojeći do 7 sekundi i onda izdahnite zviždeći brojeći do 8 sekundi, te ponovite ovaj ciklus četiri puta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *