Žena na pijaci drži se socijalnog distanciranja, a njena ideja je nasmijala prolaznike (Foto)
Breaking News

Žena na pijaci drži se socijalnog distanciranja, a njena ideja je nasmijala prolaznike (Foto)

Ova žena se na tržnici  drži socijalnog distanciranja, njena ideja je nasmijala prolaznike… Zbog situacije sa k0r0na virusom, koja se u određenim regionima znatno p0goršava, potrebno je ozbiljnije shvatiti mjere prevencije.

Da, objekti su otvoreni, možemo se vratiti aktivnostima koje smo i prije radili, ali još uvijek se trebamo pridržavati zaštitnih mjera, kao što su fizička distanca, nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku i površina.

Mjere trebamo poštovati zbog nas, ali i drugih osoba. Odgovornost i prema sebi  i prema drugima.  Neki ljudi očigledno ne shvataju šta znači fizička distanca, pa i sada bez pr0blema “unose drugima u facu” , približavaju se i  ne mare za to.

I sami slobodno recite osobi koja vam se tako približi, da se odmakne i bude obazriva. Nekada ne možemo efekat postići na fin način, pa onda moramo malo i da promijenimo ton.

Ova žena je napisala poruku koju je nosila na leđima. Poruka je sve nasmijala, a nadamo se da je imala efekta. Valjda se sada nisu usuđivali približavati. Pogledajte i vi kakvu je to poruku ova žena imala:

Kratko i jasno, zar ne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *