Trik starih domaćica: Pite će vam uvijek biti kao iz restorana uz 0ve male tajne
Breaking News

Trik starih domaćica: Pite će vam uvijek biti kao iz restorana uz 0ve male tajne

Trik starih domaćica: Evo kako da vam pite budu kao iz restorana: Ovdje vam donosimo odličan trik koji će učiniti da vam pite napravljene od kupovnih kora budu ukusne. Bilo da se radi o slatkoj ili slanoj piti.

Često se odlučujemo da pravimo pite od gotovih kora jer je to jednostavnije, a opet budu ukusne. Ovdje vam donosimo savjet pomoću kojeg će vam pite biti ukusnije.

Potrebno je samo da svaku koru premažete ovim prelivom, a  ostatak samo sipajte preko pite: 1 suhi kvasac, 2 šolje mlijeka, 1 šolja ulja, so ili šećer (zavisi naravno od toga da li pravite slatku ili slanu pitu), 7 kašika brašna.

Bilo bi dobro da prije pečenja ostavite da stoji sat vremena..  Ovaj trik će vam dobro doći i vidjet ćete da će vam pite biti ukusnije. Zašto ne probati. Sada na internetu također imate dosta savjeta i trikova koje možete da iskoristite.

Od jednostavnijih do kompleksnijih jela. To je velika olakšica za one koji nisu nešto posebno vješti u kuhinji. Ipak, uz malo vježbe se to da rediti. ka i kada vam prvo jelo ne ispadne onako kako ste željeli, drugo već hoće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *