Cijeli život pogrešno sipate prašak u mašinu: Ključne stvari za čist veš i greške koje trebate izbaciti
Breaking News

Cijeli život pogrešno sipate prašak u mašinu: Ključne stvari za čist veš i greške koje trebate izbaciti

Cijeli život ste sigurno i vi p0grešno sipali prašak u mašinu. Evo na šta trebate obratiti pažnju:

Količina praška za veš

Bilo da koristite tečnost za pranje veša ili prašak, trebate paziti na mjeru. Optimalne mjere za određene tkanine bi vam trebale biti poznate. Ako ništa, navedene su na ambalažama. Ne biste trebali stavljati ni previše ni premalo. Ukoliko stavite previše onda će vam se stvarati fleke. Previše deterdženta može dovesti do začepljenja odvoda.

Pretjerivanje sa omekšivačem

Ne biste trebali stavljati previše omekšivača. Pogotovo kada je riječ o sintetičkim materijalima. Isto tako, veće količine mogu dovesti do njihovog 0štećenja.  Ono što još trebate znati da se upotreba omekšivača baš ne preporučuje zbog zdravlja.

Posjeduju šte.tne hemikalije, a za neke od njih se smatra da su kan.cer0gene. Možete nekada umjesto omekšivača iskoristiti bijelo sirće.  Za prijatan miris ubacite koju kap eteričnog ulja po izboru. Sirće će  otkloniti i najtvrdokornije mrlje.

Temperatura

Naravno, temperatura na kojoj perete veš je također veoma bitna. Pamuk, odnosno donji veš perete na 90 stepeni Celzijusa jer veća temperatura ub.ija bakterije.  Ostale, osjetljivije materijale perete na nižim temperaturama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *